fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessional

Motoren gestrande 747 Maastricht op volle kracht getest

De Boeing 747-400F van de Turkse maatschappij ACT die in november vorig jaar van de baan raakte op de luchthaven van Maastricht, test vandaag op volle kracht de motoren. Als de test goed verloopt kan het vliegtuig morgen vertrekken, zo meldt De Limburger.

Test
Vandaag worden de motoren van de opgelapte 747 tussen 08:00 en 09:00 getest. Daarna zal het vliegtuig gebruik maken van de start- en landingsbaan tussen 09:00 uur en 12:00 uur.

Waarschuwingen
Het Maastricht Aachen Airport heeft waarschuwingen aan omwonenden gegeven, doordat de motoren veel geluid kunnen veroorzaken tijdens de test. Als het vliegtuig gebruik maakt van de start- en landingsbaan is deze gesloten voor andere vluchten.

Vluchten
De sluiting van de baan heeft enkel effect op vrachtvluchten en niet op passagiersvluchten. De vrachtvliegers kunnen later op de dag weer vertrekken of landen. De passagiersvlucht van Corendon landt vandaag rond 14:00 uur en ondervindt geen hinder van de testen.

Saudi
Toen het vliegtuig vorig jaar van de baan raakte, vloog het nog onder de kleuren van Saudi Cargo. Inmiddels is de 747 overgenomen door de Turkse maatschappij ATC.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button