fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalVliegvelden

Nederland heeft extra slotcoördinator nodig

Nederland krijgt er een slotcoördinator bij. Airport Coordination Netherlands (ACNL) heeft een vacature uitgeschreven voor een nieuwe slotcoördinator.

Slotcoördinator
De nieuwe slotcoördinator krijgt als primaire taak “het monitoren van slots op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam.” Ook houdt hij of zij zich bezig met “het verbeteren van het coördinatie- en monitoringproces, signaleert slotmisbruik en onderhoudt contacten hierover met belanghebbenden zoals de luchtvaartmaatschappijen, de luchthavens, ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) en de LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland).”

ACNL
Er zijn drie slotgecoordineerde luchthavens in Nederland: Schiphol, Eindhoven en Rotterdam. Dat blijft voorlopig zo, Lelystad wordt niet slotgecoördineerd. ACNL regelt de verdeling van deze (schaarse) slots. Aan het hoofd van ACNL staat Caroline Ditvoorst. Daarnaast werken er twee slotcoördinatoren; en zij krijgen dus binnenkort een collega erbij.

Persoonlijkheid
Voor de functie als slotcoördinator moeten de kandidaten over een afgeronde hbo opleiding transport en logistiek of een vergelijkbare opleiding beschikken. Ook moet hij of zij beschikken over “stevige persoonlijkheid” en “gedisciplineerd, accuraat en analytisch” zijn.

Juni
Het hele sollicitatieproces wordt op 11 juli afgerond als de derde, en laatste, gespreksronde heeft plaatsgevonden. De derde slotcoördinator wordt dan direct benoemd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button