AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair sluit eerste overeenkomst met cabin crew vakbond

Ryanair heeft een eerste erkenningsovereenkomst getekend met de Italiaanse cabin crew vakbond ANPAV, zo meldt de Ierse prijsvechter. Samen met de pilotenvakbond ANPAC vertegenwoordigen beide bonden al het Italiaanse personeel van Ryanair.

Vakbonden
Met de Italiaanse pilotenvakbond ANPAC tekende Ryanair al in maart een erkenningsovereenkomst. De ANPAV, de vakbond voor de cabincrew, en Ryanair hebben nu ook een overeenkomst getekend.

Positief
Volgens Ryanair komt de overeenkomst voort uit positieve en constructieve gesprekken die de maatschappij met ANPAV in de afgelopen tijd gevoerd heeft. Zo’n 20 procent van Ryanair’s cabinemedewerkers zijn Italiaans en in het Zuid-Europese land staan zo’n 80 vliegtuigen gestationeerd van de prijsvechter.

Europa
“Dit is onze eerste overeenkomst voor de erkenning van cabinepersoneel en toont de vooruitgang van Ryanair bij het erkennen en onderhandelen met vakbonden in heel Europa. We boeken goede vooruitgang met andere bonden in heel Europa en we hopen in de komende weken meer erkenningsovereenkomsten te ondertekenen met zowel de vakbonden van de piloten als de cabinebemanning”, aldus Eddie Wilson, hoofd personeelszaken bij Ryanair.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button