fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Abel Tasman met Singapore Airlines terug naar Nederland

De Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman zette Australië, Nieuw-Zeeland en het naar hem vernoemde eiland Tasmanië op de kaart. Nu, 375 jaar later, vliegt het originele schilderij van Tasman met Singapore Airlines terug naar Nederland.

Groningen
Het schilderij wordt vanuit de Australische hoofdstad Canberra naar het Groninger Museum verhuisd. Juist in Groningen hangt hij op zijn plek, want daar kwam Abel Tasman oorspronkelijk vandaan. Het schilderij zal van 21 juni tot en met 6 januari volgend jaar daar te zien zijn.

Tasman
De in 1603 in Lutjegast (nu gemeente Grootegast) geboren Abel Janszoon Tasman vertrok in 1642 op ontdekkingsreis in opdracht van de VOC. Hij zou het onbekende Zuidland, het huidige Australië, in kaart moeten brengen. Toen hij vertrok was enkel nog de westkust door Nederlanders ontdekt.

Tijd
Tasman deed er in die tijd meer dan een jaar over om met een boot Australië te bereiken. Nu is de reistijd aanzienlijk korter met een vlucht van zo’n 20 uur tussen Amsterdam en Australië.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button