InnovatieOpmerkelijkOverig nieuwsProfessional

Belgische universiteit perkt vliegreizen werknemers in

De Universiteit van Gent (UGent) laat hun werknemers de trein of bus nemen in plaats van het vliegtuig naar bestemmingen die met het openbaar vervoer minder dan zes uur verwijderd zijn, zo meldt VRT NWS. Zo wil de universiteit de CO2-uitstoot terugdringen.

Groen
De werknemers van UGent die voor een werkbezoek naar een andere stad moeten reizen, zullen vanaf nu de trein of bus pakken in plaats van het vliegtuig. De universiteit heeft een lijst van 60 ‘groene’ steden opgesteld die vanuit Gent met de bus of de trein in minder dan zes bereikbaar zijn, of de reistijd ernaartoe per trein niet langer is dan per vliegtuig. De universiteit rekent de duur van de vlucht plus twee uur, de standaardduur van de rit naar de luchthaven plus inchecktijd plus transfertijd.

Londen
Een voorbeeld hiervan is Londen. Vanuit Gent is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk in drie uur te bereiken met de trein. Met het vliegtuig neemt die reis vijf uur in beslag en is 75 euro duurder dan de trein.

Oranje
Naast de ‘groene’ steden zijn er ook nog 20 ‘oranje’ steden. De reistijd naar die steden bedraagt maximaal 8 uur. Als eerste voorkeursoptie krijgen medewerkers van de universiteit de bus of trein. Als er toch gevlogen moet worden naar een bestemming compenseert de UGent de CO2-uitstoot. In samenwerking met CO2-logic bepaalt de universiteit welke projecten er gefinancierd worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button