AirlinesMilitairNieuwsOpmerkelijkProfessional

Beperkte toegang luchtruim Singapore door komst Trump

Het luchtverkeer dat op 11, 12 en 13 juni van en naar Singapore vliegt, zal hinder ondervinden doordat op sommige momenten het luchtruim afgesloten zal zijn. Dit komt door de ontmoeting van de Amerikaanse president Trump en de leider van Noord-Korea Kim Jong Un in Singapore op 12 juni, zo melden de International Civil Aviation Organisation (ICAO) en de Federal Aviation Administration (FAA) van de Verenigde Staten.

Protocollen
Alle vliegtuigen die richting het Changi Airport in Singapore vliegen moeten langzamer vliegen en zullen op de luchthaven zelf ook andere protocollen moeten volgen dan normaal voor “redenen voor nationale veiligheid.”

Paya Lebar
Ook is het verboden om in de buurt te komen van de Paya Lebar vliegbasis. Dit militaire vliegveld op het oosten van het eiland is bij vorige bezoeken van Amerikaanse presidenten gebruikt om de Air Force One neer te zetten. Vliegtuigen die toch in de buurt van de basis komen “kunnen onderschept worden.”

Vertragingen
Door al deze maatregelen kunnen reizigers vertragingen verwachten die van en naar Singapore zullen reizen.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close