AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Brussels Airlines schrapt vluchten naar Sharm-El-Sheikh

Brussels Airlines heeft alle vluchten naar de Egyptische badplaats Sharm-El-Sheik tot 26 oktober geschrapt, zo meldt het Belgische VRT NWS.

Verstomming
Brussels Airlines schrapt deze vluchten na het uitvoeren van een veiligheidsanalyse, maar wil geen verdere details vrijgeven. Touroperator Jetair zegt tegen de VRT dat ze de beslissing van Brussels Airlines “met verstomming” hebben vernomen. “Noch de lokale autoriteiten, noch Buitenlandse Zaken heeft weet van een verhoogde dreiging”, aldus Jetair.

Thomas Cook
De vluchten naar de Egyptische badplaats zouden door Brussels Airlines in opdracht van Thomas Cook gevlogen worden. De reisorganisatie moet nu ruim duizend vakanties annuleren. Claire Gennart van Thomas Cook zegt tegen de VRT dat met alle reizigers persoonlijk contact wordt opgenomen. Gennart: “we zullen samen met hen een oplossing zoeken: ze kunnen een nieuwe reis boeken naar een andere plaats in Egypte of naar een andere bestemming in ons aanbod. Als ze dat niet willen kunnen ze ook hun geld terugkrijgen.”

Egypte
Andere vluchten van Brussels Airlines naar de Egyptische steden Hughada en Marsa Alam blijven wel in dienst. Reisorganisatie Tui blijft wel vluchten naar Sharm-El-Sheik uitvoeren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/