fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Emirates premium economy krijgt ‘sleeperette’ stoelen

In de nieuwe premium economy van Emirates worden, voor de maatschappij op maat gemaakte, nieuwe ‘sleeperette’ stoelen geplaatst waarin de passagiers beter kunnen slapen, zo vertelt Emirates topman Tim Clark tegen Australian Business Traveller.

Wedstrijd
Volgens Clark heeft de maatschappij een wedstrijd onder stoelfabrikanten gehouden om zo de juiste fabrikant voor het maken van de stoelen te vinden. De maatschappij gaf aan waar de stoelen aan moesten voldoen en wilde zo een nieuwe stoel maken, in plaats van een aangepaste, al bestaande stoel.

Sleeperette
De sleeperette stoelen hebben een afstand van 96,52 centimeter van elkaar, 15 centimeter meer dan in economy en kunnen 25,4 centimeter naar achteren hellen.

Voetsteun
Volgens Clark zijn ze bezig om allerlei verschillende ontwerpen voor de voetsteun te testen. “We willen een voetsteun die echt werkt, omdat in het verleden al zo vaak is gebleken dat ze niet goed werken. Dan lag de positie van de knie of onderbeen niet juist met de rest van het lichaam om echt comfortabel te slapen.”

Plaats
Naar alle waarschijnlijkheid worden de nieuwe stoelen in de A380’s van Emirates met drie klassen, vooraan in de cabine geplaatst. Volgens Clark zouden er maximaal 56 stoelen in kunnen worden geplaatst. In de twee klassen A380’s worden de stoelen in het bovenste dek geplaatst en in de Boeing 777’s zouden er tussen de 26 en 28 stoelen gemonteerd worden.

2020
De nieuwe sleeperette stoelen worden in 2020 in de nieuwe A380 van Emirates geplaatst, daarna worden ze in al bestaande A380’s en 777’s gezet.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button