AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa breekt efficiëntie-record

Lufthansa heeft een efficiëntie-record verbroken als het op brandstofverbruik aankomt. De airline verbruikte vorig jaar gemiddeld 3,68 liter kerosine op 100 passagiers-kilometer, een daling van 4,5 procent ten opzichte van 2016, zo blijkt uit het duurzaamheidsrapport van Lufthansa.

Brandstof
Afgelopen jaar bespaarde Lufthansa per passagier 0,17 liter brandstof per 100 kilometer; wat neerkomt op 3,68 liter kerosine per passagier per 100 kilometer. In 2016 lag die hoeveelheid verbruikte brandstof nog op 3,85 liter. Het doel van de luchtvaartindustrie is om ieder jaar een efficiëntieverbetering van 1,5 procent te realiseren.

Besparing
Doordat Lufthansa in 2017 een totaal van 34 brandstofbesparende projecten lanceerde, werd er zo’n 64.400 ton minder CO2 geproduceerd. Qua brandstof lag de besparing op 25,5 miljoen liter kerosine, wat gelijk staat aan 250 retourvluchten tussen München en New York met een Airbus A350-900. De financiële besparing die het de Duitse luchtvaartmaatschappij opleverde komt neer op 7,7 miljoen euro.

Resultaat
Carsten Spohr, topman bij Lufthansa, zegt over het rapport: “dit is het welkome resultaat van onze voortdurende activiteiten om de vloot te moderniseren en efficiënter te maken. Om onze activiteiten zo milieuvriendelijk mogelijk te maken, zullen we blijven investeren in economische, zuinige en stille vliegtuigen. We willen ook een leidende rol spelen in onze sector op het belangrijke gebied van duurzaamheid.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button