fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Piloten KLM niet blij met cao-akkoord

KLM-piloten willen dat het cao-principeakkoord dat op 1 mei tussen KLM en pilotenvakbond VNV gesloten is wordt aangepast, zo laat een woordvoerder van VNV weten aan Up in the Sky.

Terugwerkende kracht
Tijdens de ledenvergadering van afgelopen woensdag liepen “de emoties hoog op”, aldus de woordvoerder. De KLM-piloten willen dat het principeakkoord aangepast wordt. Zo willen zij dat de maatregelen tegen een hoge werkdruk, met terugwerkende kracht, gelden vanaf het begin van de nieuwe CAO. Die is ingegaan op 1 januari van dit jaar. In het akkoord staat dat deze maatregelen pas halverwege 2019 ingaan.

Vertrouwen
Daarom willen de piloten voor de te veel gewerkte tijd in de afgelopen maanden compensatie in de vorm van extra vrije dagen. Doordat de piloten, die in de ondernemingsraad van KLM zitten, vinden dat KLM te weinig doet om de werkdruk te verlagen, werd twee weken geleden het vertrouwen in het het hoofd van de vliegdienst van KLM opgezegd.

Acties
De leden van VNV hebben een motie ingediend om een vergadering te houden met als thema werkonderbrekingen. De piloten willen dus acties ondernemen tegen het akkoord, maar volgens de VNV-woordvoerder wordt pas “de balans opgemaakt” nadat de leden voor, al dan niet in gewijzigde vorm, of tegen het akkoord hebben gestemd.

Stemming
Wanneer de stemming over het akkoord plaatsvindt is nog niet bekend. De ledenraad van de VNV geeft aan wanneer er gestemd wordt, dat kan in de komende vergadering op 3 juli zijn of tijdens een extra ingeplande vergadering.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button