fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessional

Turkse Boeing 747 blijft nog even in Maastricht

De Boeing 747 die al enkele maanden op het Maastricht Aachen Airport staat, blijft nog wat langer in Zuid-Limburg. Het toestel zou eigenlijk vandaag vertrekken, maar doordat er nog een onderdeel vervangen moet worden blijft de 747 nog even aan de grond staan, zo meldt De Limburger.

Vertrek
Na bijna zeven maanden op het vliegveld te hebben gestaan zou de 747 van de Turkse maatschappij ATC vandaag om 11 uur ’s ochtends vertrekken. Gisteren waren de Turkse ingenieurs al niet zeker of het toestel vandaag zou kunnen vertrekken.

Koelsysteem
De reden dat de Boeing nog niet kan vertrekken is een onderdeel van het koelsysteem voor de olie dat nog vervangen moet worden. Ook wacht het toestel nog op vliegtuigplaten die vanuit Amsterdam moeten komen, deze platen worden meegenomen naar Istanbul.

Motoren
Gisteren werden de motor van het toestel al getest om te kijken of de 747 zou kunnen vertrekken. Dit blijkt nu niet het geval te zijn. Ook is het nog niet duidelijk wanneer de Boeing wel kan vertrekken.

Saudi
Toen het vliegtuig vorig jaar van de baan raakte, vloog het nog onder de kleuren van Saudi Cargo. Inmiddels is de 747 overgenomen door de Turkse maatschappij ATC.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button