Frequente reizigerInnovatieNL nieuwsOverig nieuws

Vergelijkingssite gelanceerd die ook milieu meeneemt

Voor reizigers die willen weten wat de ‘groenste’ manier is om te reizen is er een nieuwe vergelijkingssite gelanceerd; de Groene Reiswijzer, zo meldt Greenpeace Nederland.

Reiswijzer
De Groene Reiswijzer stelt de reiziger in staat om een vergelijking te maken tussen welk transportmiddel hij of zij kan gebruiken om op reis te gaan. De vergelijkingssite toont de prijs, reistijd en CO2-uitstoot van een vervoersmiddel naar de populairste steden van Europa.

Verschil
Cas van der Kleef van Greenpeace zegt over de site: “Je hoort steeds vaker dat vliegen slecht is voor het milieu. Sommige mensen vragen zich daarom af of ze wel of niet meer kunnen vliegen. Maar met de trein of bus reizen, lijkt binnen Europa vaak een minder goed alternatief. Wat het verschil nou écht is, dat kon je nergens makkelijk vergelijken. Daarom hebben we de Groene Reiswijzer ontwikkeld, waar je je reis naar de populairste bestemmingen in Europa snel en makkelijk vergelijkt.”

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button