fbpx
Naast het nieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Voormalig Schiphol-topman verkast naar Brouwersgracht

Voormalig Schiphol-topman Jos Nijhuis verkast naar de Brouwersgracht. “Daar zal ik kantoor gaan houden”, zo zei Nijhuis tijdens zijn afscheidstoespraak.

Bestuursvoorzitter
Nijhuis nam donderdag echt afscheid van Schiphol. Begin mei droeg hij als bestuursvoorzitter het stokje al over aan Dick Benschop.

Supporters
Hij bedankte de paar honderd aanwezigen die hem een handje kwamen geven en Louise Gunning-Schepers, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, voor haar lovende woorden. Maar vooral bedankte hij zijn gezin. “Mijn onvoorwaardelijke supporters.”

Krantenkoppen
Zijn vrouw en kinderen steunden hem de afgelopen negen jaar. “Door vliegende successen, dikke wachtrijen en krijsende krantenkoppen.” Nijhuis wil de momenten die er komen doordat hij het minder druk krijgt, benutten om met zijn kinderen een biertje te pakken.

Vakantie
“Café Thijssen op de hoek van de Brouwersgracht lijkt mij wel wat. Daar zal ik ook kantoor gaan houden. Aan een tafeltje bij het raam, of gewoon op het terras.” In een ludiek filmpje dat vertoond werd -uiteraard opgenomen op de luchthaven- gaf Nijhuis aan eerst een paar maanden vakantie te houden.

Bekende gezichten
“Twee of drie maanden.” Daarna kunnen mensen hem bellen als ze een aanbod hebben. Op het afscheid waren veel bekende gezichten uit de luchtvaart en de politiek. Zo gaf de voltallige directie van KLM acte de présence, de manager van easyJet in Nederland, de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en ook bijvoorbeeld oud-staatssecretaris Wilma Mansveld.

Reis
Nijhuis: “Dank voor alle kansen en uitdagingen. Dank voor de mooie en kritische woorden. Dank je wel, Schiphol. Het was een reis om nooit te vergeten.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button