NieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegvelden

Weeze Airport ontvangt 25 miljoenste passagier

Weeze Airport, net over de grens bij het Limburgse Bergen, heeft op woensdag 6 juni de 25 miljoenste bezoeker ontvangen, zo meldt het Duitse vliegveld.

25
De 25 miljoenste passagier op Weeze Airport stapte het vliegtuig uit nadat hij met Ryanair vlucht FR 5715 vanuit Thessaloniki op de Duitse luchthaven landde. Hij werd ontvangen door de directeur van de luchthaven, Ludger van Bebber en door Martin Wielinga, de base captain van Ryanair. Zij overhandigden hem bloemen en een vluchtvoucher van de Ierse maatschappij.

15
De luchthaven directeur is blij met deze mijlpaal: “In mei vierden we het 15-jarig bestaan van het vliegveld Weeze. Een paar weken later mogen we ons al verheugen over de 25 miljoenste passagier. Dit cijfer benadrukt de brede acceptatie van onze luchthaven bij haar Nederlandse en Duitse klanten. Wie zou hebben gedacht aan het begin van onze luchthaven op 1 mei 2003, dat in zo’n tijdsbestek al 25 miljoen passagiers voor de luchthaven Weeze zouden kiezen?”

2003
In 2003 vlogen er in totaal 208.000 reizigers van en naar Weeze, 15 jaar later ligt het jaarlijkse aantal passagiers op 1,9 miljoen. Vooral de komst van de Ierse prijsvechter Ryanair heeft bijgedragen aan de groei van het aantal reizigers die via Weeze vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button