Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Weinig bussen rondom Schiphol door OV-staking

Vandaag staken de buschauffeurs van Connexxion in Noord-Holland, ook Schiphol wordt hard getroffen door de staking.

Staking
De staking in Noord-Holland door de buschauffeurs van Connexxion vinden plaats in en rond Schiphol en de regio’s Amstelland-Meerlanden, waar Schiphol onder valt, Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond.

Plaspauze
De reden voor de staking is dat de chauffeurs betere arbeidsomstandigheden eisen. Zo willen ze een lagere werkdruk, meer salaris en meer plaspauzes. Volgens de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) is dit onmogelijk. Het zou niet te betalen zijn. De cao-onderhandelen liggen om die reden dan ook al een tijdje stil.

Schiphol
Connexxion probeert op de drukste buslijnen nog wel te rijden, maar reizigers moeten rekening houden met een verstoord netwerk en geen goede aansluitingen. Op lijnen 300, 340, 346, 347, 357 en 397 rijden er mogelijk bussen. Als lijn 300 rijdt, zal deze ook stoppen bij P5/Elzenhof en P40. Daarnaast zullen de bussen voor werknemers van bedrijven rond Schiphol naar verwachting wel rijden (P30 – Plaza – P40 – Knooppunt Schiphol-Noord – Schiphol Oost).

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button