AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Eerste 737 MAX 9 voor United Airlines de lucht in

United Airlines heeft als eerste Noord-Amerikaanse maatschappij een Boeing 737 MAX 9 in de vloot opgenomen. Op 7 juni werd het toestel voor het eerst ingezet op de vlucht tussen Houston en Orlando, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.

Vluchten
De eerste vlucht voor de MAX 9 vertrok van het Texaanse George Bush International Airport in Houston en vloog naar het Orlando International Airport in Florida. Op deze route zal de 737 ingezet worden, maar ook op vluchten tussen Houston en Austin in Texas en Anchorage in Alaska. United Airlines heeft nog meer 737 MAX 9´s bij Boeing besteld, die worden ingezet op vluchten naar Los Angeles, Sacremento en Tampa.

737
De Boeing 737 MAX 9 van United is 14 procent zuiniger in brandstofverbruik dan de vorige 737 generaties. Passagiers kunnen gebruik maken van wifi aan boord van de 737. In de komende drie jaar zal er ook wifi-verbinding beschikbaar zijn op de 58 nieuwe MAX-toestellen die United in dat tijdsbestek ontvangt.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button