AirlinesIndustrieOverig nieuwsProfessional

EU beoordeelt Ryanair-bod op Laudamotion

De EU beoordeelt uiterlijk 12 juli het bod van Ryanair op een aandeel van 75 procent in Laudamotion. Dat meldt de Europese Commissie op haar website.

Overname
Ryanair hoopt met de zet een sterkere positie in Oostenrijk te krijgen, de thuisbasis van Laudamotion. Eerder stemde de Ierse maatschappij in met een volledige overname van Laudamotion. Maar zover is het nog niet. Mogelijk bemachtigt Ryanair de resterende 25 procent binnen nu en vier jaar.

Leiding
Momenteel heeft Ryanair een belang van 25 procent in de airline, die onder leiding staat van Niki Lauda. De ex-formule 1 coureur zal aan het roer blijven staan van het bedrijf, ook als Ryanair de aandelen heeft gekocht. Laudamotion heeft de doelstelling om als prijsvechter in de Oostenrijkse markt uit te breiden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button