NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Nog geen uitbreiding voor Rotterdam Airport

Rotterdam The Hague Airport mag nog niet uitbreiden. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen wil hierover pas een beslissing nemen als de herverdeling van het Nederlandse luchtruim bekend is, zo stelt de provincie Zuid Holland in een brief.

Uitbreiding
Een besluit of de Rotterdamse luchthaven mag uitbreiden wordt door de minister gekoppeld aan de luchtvaartnota 2020-2040 en de herverdeling van het Nederlandse luchtruim. Die eerste is eind volgend jaar gereed, de herverdeling op z’n vroegst in 2023. Tot die tijd is de minister slechts bereid tot een marginale toename van de geluidsruimte.

Rotterdam The Hague Airport vervoerde vorig jaar 1,8 miljoen reizigers en wil meer vluchten aanbieden. Om dat te kunnen doen is er een uitbreiding van de luchthaven nodig.

Terminal
Voor de tweede keer dit jaar heeft de luchthaven met een tegenvaller te maken. In mei besloot de Raad van State dat het vliegveld het terminalgebouw niet mag uitbreiden. De huidige terminal begint langzaamaan te klein te worden door het toenemende aantal passagiers die via de luchthaven op reis gaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close