AirlinesFrequente reizigerNieuwsZakelijke Reiziger

Nieuwe stakingen aangekondigd bij Air France

Er hangt een nieuwe stakingsronde in de lucht bij Air France. Franse vakbonden hebben aangekondigd vanaf 23 juni vier dagen te staken.

Conflict
De bonden liggen met de directie van Air France in de clinch over een loonconflict. Zij eisen een loonstijging van 5,1 procent dit jaar, maar Air France biedt 7 procent verspreid over drie jaar.

Staking
De afgelopen maanden werd regelmatig gestaakt bij Air France, in totaal vijftien keer. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij ongeveer 400 miljoen euro gekost. Er werden minder passagiers vervoerd dan in dezelfde periode vorig jaar.

Maatregelen
Drie weken geleden stapte Jean Marc Janaillac op als topman van Air France-KLM. Hij had zijn positie verbonden aan een stemming onder het personeel over het loonbod. Het is nog wachten op een opvolger. Tot die tijd staat Anne-Marie Couderc aan het roer van het concern.

Volgens de vakbonden is er geen vooruitgang geboekt door het vertrek van Janaillac. Couderc heeft aangekondigd donderdag met nieuwe maatregelen te komen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button