AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Qatar A330’s vervangen deel 787-vloot British Airways

British Airways zet de komende tijd op drie routes Airbus A330’s van Qatar Airways in. Hierdoor kan de Britse maatschappij inspecties uitvoeren aan de Boeing 787’s.

Inzet
Uit een analyse van Airlineroute blijkt dat de vliegtuigen vanaf vandaag worden ingezet op de routes van Londen Heathrow naar Delhi, Koeweit en Muscat. Na de zomer keren de widebody’s terug naar Qatar.

Capaciteit
Met de inhuur heeft BA de komende tijd extra capaciteit, zodat de 787-vloot geïnspecteerd kan worden. De toestellen met Rolls-Royce Trent 1000 motoren moeten worden gecontroleerd na wereldwijde problemen. Ook andere airlines, zoals Virgin en Norwegian hebben maatregelen genomen. Norwegian huurt bijvoorbeeld een Boeing 747 ter vervanging.

A320
Er worden bij de golfcarrier, die net als British Airways lid is van de Oneworld-alliantie, drie A330-200 toestellen geleend op wet-lease basis. Qatar Airways leasede eerder al toestellen aan British Airways. In 2017 vlogen tijdelijk zeven A320’s van de maatschappij op binnenlandse- en Europese routes voor de carrier.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close