fbpx
IncidentenNieuws

Bellingcat wil MH17-bewijs zien van Rusland

Onderzoekscollectief Bellingcat wil bewijs zien van Rusland nadat alle bevindingen van Bellingcat en het JIT over de MH17 werden verworpen door het land.

Bewijs
“Bellingcat wil iedereen uitnodigen om op deze tweet te reageren”, schrijft het onderzoeksbureau op Twitter. “met de vraag aan Dmitry Polyanskiy, vertegenwoordiger van Rusland bij de Verenigde Naties, zijn bewijs te presenteren dat Bellingcat en JIT nep MH17-bewijs gebruiken.”

Onderzoek
Dat publiceerde Bellingcat nadat Polyanskiy een tweet de wereld instuurde: “MH17 is een verschrikkelijke tragedie. Geen woorden kunnen het leed verzachten. Rusland wil dat de echte daders aansprakelijk worden gesteld, maar de beweringen van het JIT en Bellingcat zijn gebaseerd op nepbewijs. Zal het leven van de nabestaanden makkelijker worden als de verkeerde mensen de schuld krijgen en de echte criminelen aan een straf ontsnappen? Dit is wat er nu gebeurt wanneer ons bewijs wordt genegeerd en Oekraïne gespaard blijft. We willen een transparant en onbevooroordeeld onderzoek waar Rusland aan deelneemt.”

Rusland
Bellingcat en het JIT kwamen onlangs met bewijs dat de MH17 werd neergehaald door een BUK-raket van de Russische strijdkrachten. Nederland en Australië houden Rusland aansprakelijk. Rusland blijft ontkennen dat het verantwoordelijk is en noemt het internationale onderzoek nep en bevooroordeeld.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button