fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegtuigenVliegvelden

Bombardier bouwt mee aan passagiersvervoer LAX

Trein- en vliegtuigbouwer Bombardier mag mee bouwen aan een zogenoemde automated people mover (apm) voor de luchthaven van Los Angeles, LAX. Dat heeft Bombardier bekendgemaakt.

Passagiers
Bombardier neemt voor 10 procent deel in een consortium dat het nieuwe vervoerssysteem voor passagiers ontwerpt, bouwt, financiert, uitbaat en onderhoudt.

Treintjes
De totale contractwaarde voor het systeem met zelfsturende ‘treintjes’ bedraagt 4,2 miljard euro. Het deel dat Bombardier toekomt is circa 700 miljoen euro. Het Canadese bedrijf wordt verantwoordelijk voor het ontwerp en de levering van 44 voertuigen, de signalering en communicatiesystemen.

LAX
Na de oplevering zorgt Bombardier samen met partners nog 25 jaar voor de bedrijfsvoering, onderhoud ‘gerelateerde faciliteiten’. Volgens Bombardier is Los Angeles International Airport (LAX) de negende van de tien drukste luchthavens in de VS die voor dit systeem heeft gekozen. “De luchthaven van Los Angeles is de op één na drukste in de VS en de vijfde in de wereld.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button