fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM moet Emirates en Cathay voor zich dulden

KLM moet Emirates en Cathay Pacific voor zich dulden waar het gaat om de overall klantwaardering onder passagiers. Dat blijkt uit een internet-enquete van de Consumentenbond onder 2.800 passagiers.

Consumentengids
De 2.800 reizigers beoordeelden 3.400 reizen, de uitkomsten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de Consumentengids van juni.

Rapportcijfer
De ondervraagden gaven de airlines een rapportcijfer. Emirates scoort het best met een 9,2, gevolgd door Cathay Pacific met een 8,7. KLM staat op de derde plaats met een 8,1, hetzelfde ‘rapportcijfer’ als Lufthansa, dat op de vierde plaats staat. De top-5 wordt afgesloten door Delta Air Lines met een 7,5.

Prijs-kwaliteitverhouding
Behalve een overall rapportcijfer, geeft de Consumentenbond ook aan hoe de luchtvaartmaatschappijen scoren op de prijs-kwaliteitverhouding, stoelcomfort en eten en drinken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een percentage in welke mate de passagiers daar al dan niet (zeer) tevreden over zijn.

Stoelcomfort
Bij de prijs-kwaliteitverhouding scoren achtereenvolgens Cathay Pacific, Wizz Air en Lufthansa het best. “De geënquêteerden zijn over de prijs- kwaliteitverhouding van budgetmaatschappij nagenoeg even tevreden als over die van de traditionele maatschappijen”, concludeert de Consumentenbond. De reizigers ervaren het stoelcomfort van Emirates veruit als beste, gevolgd door weer Cathay en Lufthansa.

Verdienmodel
Emirates scoort ook het best waar het gaat over de kwaliteit van het eten drinken. Cathay staat in deze categorie tweede en KLM derde. De Consumentenbond stelt in het bijbehorende artikel dat betalen voor een stoel cq naast elkaar zitten bij een vlucht, het nieuwe verdienmodel lijkt voor de maatschappijen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button