AirlinesKLMLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuws

Martinair viert verjaardag op de Amsterdamse beurs

Martinair vierde vandaag haar zestigste verjaardag op de Amsterdamse aandelenbeurs Euronext. Ter gelegenheid van het jubileum mocht algemeen directeur Marcel de Nooijer de gong slaan aan Beursplein 5.

Beurs
Op 24 mei jongstleden bestond Martinair precies 60 jaar. Dat is onder andere gevierd met een receptie voor alle medewerkers. Het was voor de tweede keer dat Martinair de verjaardag ook vierde met een gongslag op de beurs.

Martin
Traditioneel mogen bedrijven of personen die in het nieuws zijn, de handelsdag openen door op de gong te slaan. Die eer viel Martinair ook al eens te beurt toen de maatschappij 55 jaar bestond, zo vertelt de woordvoerder van het bedrijf. Martinair werd op 24 mei 1958 opgericht door Martin Schröder.

747
Algemeen directeur De Nooijer mocht weliswaar op de gong slaan, maar alle afdelingen van Martinair waren van de partij. Zo flankeerden onder anderen de leidinggevenden van het Regional Jet Center, de financieel directeur en het hoofd van de vliegdienst hem. Martinair Cargo heeft vier Boeing 747’s in de vloot, waarvan nog één in de Martinair-kleuren, de PH-MPS.

KLM
Bij het jet center wordt de Embraer-vloot van KLM Cityhopper (KLC) onderhouden. De derde poot van het huidige Martinair is de vliegschool. Martinair is sinds eind 2008 volledig in handen van KLM cq Air France-KLM, dat een beursnotering heeft. In 2011 voerde Martinair de laatste passagiersvluchten uit.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/