NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Meer problemen voor motoren Boeing 787

De problemen met de Trent 1000-motoren van Rolls-Royce die onder Boeing 787’s hangen, nemen toe. Meer uitvoeringen van de motoren waar al eerder gebreken aan waren geconstateerd, moeten gecontroleerd worden.

Variant
Dat maakt Rolls-Royce bekend. Volgens de fabrikant worden 166 motoren geraakt. Het gaat om Trent 1000-motoren met het zogenoemde Package B, waar het in eerste instantie de Package C-variant betrof.

Oorzaak
Het gaat volgens Rolls-Royce wel om hetzelfde probleem, met de Intermediate Pressure Compressor. De eerste gevallen daarvan kwamen in april van dit jaar aan het licht. “Sinds het vaststellen van het probleem, hebben we een grote reeks engineering analyses uitgevoerd en tests, om de oorzaak vast te stellen”, aldus Rolls-Royce.

Boeing
“Terwijl we ons daarbij richtte op de Package C, hebben we ons ook afgevraagd of hetzelfde duurzaamheidsprobleem zou spelen bij andere varianten van de Trent 1000-motoren.” Dat bleek het geval. In samenspraak met de autoriteiten en Boeing, heeft de fabrikant nu besloten om een inspectie uit te voeren. De Package C-motoren zijn in 2012 in gebruik genomen. “Het gaat om 166 stuks.”

EASA
In de komende dagen wordt een richtlijn door EASA uitgevaardigd, aldus de maker van de motoren. “We verwachten een beperkte impact op de bedrijfsvoering van de operators om mogelijk te maken dat deze inspecties plaats kunnen vinden.” Rolls-Royce stelt zich te committeren aan het oplossen van de problemen binnen de hele Trent 1000-vloot.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button