NL nieuwsOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Oproep landelijk protest tegen groei luchtvaart

Greenpeace en het Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart (LBL) roepen op tot een landelijke actiedag tegen de groei van de luchtvaart. De actie moet op 23 juni plaatsvinden.

Luchthavens
Het is de bedoeling dat sympathisanten op die dag in zes steden ‘rondom de luchthavens’ tegelijk de straat op gaan. “Om te laten zien dat we verbonden zijn en dat de groeiende luchtvaart een nationaal probleem is”, aldus de organisatoren.

Lelystad
Het gaat om Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Eelde, Zwolle en Maastricht. Waarbij opvalt dat Lelystad niet in het rijtje staat. “We hebben een protest in de buurt van elk vliegveld, bij Lelystad hebben we ervoor gekozen het protest in Zwolle te houden”, zegt een woordvoerder van Greenpeace Nederland. “De overlast van Lelystad zal wijdverbreid zijn.”

Uitzonderingspositie
“We kunnen niet langer onze ogen en oren sluiten voor de eindeloze groei van de luchtvaart”, zo stellen de belangenclubs die achter het protest zitten. Steeds meer Nederlanders maken zich zorgen om het veranderende klimaat, de toenemende overlast en de bizarre uitzonderingspositie van de luchtvaart.”

Kerosine
Volgens hen leidt het ‘ouderwetse overheidsbeleid’ tot steeds meer vluchten, grotere vliegvelden en ‘onmogelijk lage ticketprijzen’. De organisatoren zijn niet tegen reizen. “We willen betaalbaar en snel op duurzame, klimaatvriendelijke manier kunnen reizen.” Ze roepen de overheid op in te grijpen en te investeren in alternatieven voor de luchtvaart. “Hef belasting op vliegtickets en kerosine.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close