fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Recordmaand Heathrow dankzij Harry en Meghan

Het huwelijk van prins Harry en Meghan heeft de passagiersaantallen op Londen Heathrow opgestuwd tot recordhoogte. In mei reisden 6,7 miljoen passagiers via de grootste luchthaven van Europa.

VS
Dat is een toename van 3,1 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, zo maakt de luchthaven bekend. Vooral vanuit de VS was de belangstelling voor het huwelijk groot; vanuit die regio vlogen 5 procent meer passagiers in.

Baan
Londen Heathrow had meer te vieren dan alleen de bruiloft en het daaraan gerelateerde reizigersrecord; de Britse overheid heeft aangegeven de uitbreiding van de luchthaven met een derde baan voor te leggen aan het parlement. “Binnen enkele weken”, aldus de luchthaven.

Uitbreiding
“Terwijl het parlement zich voorbereid op de stemming, blijkt de steun voor het project overweldigend”, stelt Heathrow. “De laatste peilingen laten zien dat 75 procent van de parlementariërs voor de uitbreiding zullen stemmen.” Volgens de luchthaven staan niet alleen de politici te springen om de derde baan. Ook de belangrijkste bedrijven die in Groot-Brittannië zijn voor. “En vakbonden en er zijn meer lokale mensen die voor zijn dan tegen.”

China
Voor wat betreft de vervoercijfers groeide niet alleen de reizigersaantallen vanuit de VS, maar ook de landelijke vervoersstromen. Die aantallen namen met 5,5 procent toe, gestuwd door passagiers die reisden naar Aberdeen, Edinburgh en Leeds. In mei opende China Southern nieuwe routes naar Wuhan en Sanya. “De verbinding naar Sanya is de eerste vanuit Europa.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button