fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsNL NieuwsProfessional

Toestel Nordica aan de grond op Eelde na birdstrike

Een toestel van de Etse maatschappij Nordica staat sinds maandagochtend aan de grond op Groningen Airport Eelde. Dat bevestigt een woordvoerster van de luchthaven desgevraagd.

Piloot
Het toestel raakte zondagavond in botsing met een vogel, toen het onderweg was van Kopenhagen naar Eelde. De piloot besloot wel door te vliegen naar Groningen.

Geannuleerd
Eenmaal op Eelde is er een inspectie gedaan en besloten het vliegtuig niet meer in te zetten. “Daardoor moesten de vluchten naar Kopenhagen en MĂŒnchen worden geannuleerd”, aldus de woordvoerster van de luchthaven. Aan het eind van de middag wordt een ander toestel ingevlogen vanuit Kopenhagen.

Basis
“We vinden het bijzonder vervelend voor de gedupeerde passagiers”, zegt de woordvoerster van Eelde. Nordica, dat sinds de start van het zomerseizoen een basis heeft op Groningen, kende al eerder problemen. In april vielen op drie achtereenvolgende dagen vluchten uit. Nordica beloofde toen beterschap.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button