AirlinesKLMNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Air France presenteert ‘praktische maatregelen’

Air France presenteert donderdag een serie ‘praktische maatregelen en initiatieven’ met betrekking tot het langslepende conflict met de vakbonden. Dat heeft de Franse zustermaatschappij van KLM bekendgemaakt.

Maatregelen
Sinds 15 mei heeft Anne-Marie Couderc, de tijdelijke voorzitter van Air France en Air France-KLM, een kennismakingsronde gehouden met de vertegenwoordigers van de vakbonden bij Air France. “Om naar hen te luisteren en te begrijpen welke maatregelen nodig zijn”, aldus Air France.

Loonbod
“Ze gaat de komende weken verder met gesprekken met het personeel van het bedrijf en zal haar bevindingen delen met de raad van bestuur van Air France.” Couderc werd begin mei benoemd als tijdelijk bestuurder van zowel de Franse maatschappij als het moederbedrijf nadat Jean-Marc Janaillac op 4 mei opstapte. Hij had zijn lot verbonden aan een referendum onder het personeel over een loonbod.

Crisis
Air France benadrukt dat het management sinds het begin van het loonconflict -en nog steeds- in gesprek is met de vertegenwoordigers van de werknemers om te komen tot een compromis. “En een eind te maken aan de crisis.” De vakbonden beklaagden zich juist dat er geen (inhoudelijke) gesprekken meer zijn gevoerd sinds het aantreden van Couderc.

Stakingen
De gezamenlijke vakbonden hebben ondertussen opgeroepen tot nieuwe stakingen op 23, 24, 25 en 26 juni. “Ondanks het feit dat een serie praktische maatregelen en initiatieven worden gepresenteerd door Anne-Marie Couderc en Frank Terner, de bestuursvoorzitter van Air France”, zegt Air France. Dat gebeurt op de eerstvolgende bijeenkomst van de centrale ondernemingsraad van de maatschappij, op 14 juni, aanstaande donderdag.

Toekomst
“Deze houding is onverenigbaar met de collectieve belangen en met enige bezorgdheid over de toekomst van het bedrijf”, besluit Air France.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button