AirlinesNieuwsProfessional

Brussels Airlines legt piloten nieuw aanbod voor

Brussels Airlines heeft een nieuw aanbod gepresenteerd voor haar piloten. Zij mogen in een referendum hun oordeel geven over het voorstel.

Balans
De afgelopen weken is er met de bonden onderhandeld over het loon, de arbeidsvoorwaarden en de pensioenregeling. De piloten willen een hoger salaris en een betere balans tussen hun werk- en privéleven. Volgens Brussels is er in de werkgroep die het voorstel heeft geschreven veel aandacht geweest voor de verbetering van regels omtrent dienst- en rusttijden. Ook is er gesproken over een compensatieregeling.

Investering
“Het nieuwe voorstel betekent voor de maatschappij een belangrijke investering, zowel financieel als qua werkkracht, en beantwoordt aan de meerderheid van de bekommernissen van de cockpitgemeenschap van Brussels Airlines”, aldus de maatschappij.

Staking
Met het bod lijkt een nieuwe staking van de baan. Brussels Airlines hoopt door middel van een stemming onder het personeel te voorkomen dat er opnieuw besloten wordt tot acties over te gaan. In mei legden piloten twee dagen het werk neer.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button