AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

EasyJet steunt uitbreiding Londen Heathrow

EasyJet staat achter het plan om Londen Heathrow uit te breiden. De prijsvechter uit Groot-Brittannië zou graag vluchten uitvoeren vanaf de Londense luchthaven, maar hiervoor is nu geen ruimte.

Ticketprijzen
Op de Heathrow Connectivity Conference bevestigt de airline vandaag dat door de uitbreiding de mogelijkheid ontstaat om budgetmaatschappijen van de luchthaven te laten vliegen. De ticketprijzen zouden een stuk lager worden, ook op bestaande routes. “Een toename in concurrentie op Europese routes en routes in het Verenigd Koninkrijk leidt tot een daling in ticketprijzen van circa 30% van deze routes op Heathrow”, zegt easyJet.

Routes
Het aantal verbindingen met Heathrow kan daarmee volgens de prijsvechter groeien. “Dit leidt tot nieuwe routes naar Europese bestemmingen en routes binnen het Verenigd Koninkrijk en geeft een belangrijke extra impuls aan de hub-luchthaven.”

Long-haul
Het aantal Europese en binnenlandse routes is de afgelopen jaren op Heathrow verminderd waardoor er ruimte is ontstaan voor long-haul vluchten. Een uitbreiding is volgens easyJet de oplossing, zodat ook het Europese verkeer weer de ruimte krijgt. Voorwaarde is volgens commercieel directeur van easyJet Robert Carey wel dat de groei op een duurzame manier gebeurt.

Heathrow
EasyJet opereert in Londen op Gatwick, Stansted, Southend en Luton, maar op Heathrow heeft de airline nog niet eerder gevlogen. De prijsvechter heeft behoefte aan gates met een omdraaitijd van 25 minuten. Hubs zijn niet nieuw voor easyJet. Op bijvoorbeeld Schiphol en Charles de Gaulle heeft de maatschappij een grote basis.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button