fbpx
AirlinesIncidentenNieuws

Lufthansa onderzoekt beschadigde A340 na brand

Lufthansa is begonnen met het analyseren van de schade aan de Airbus A340, die maandag ontstond toen een sleepwagen in brand vloog. Of het toestel ooit weer zal vliegen, moet nog blijken.

De Duitse onderzoeksraad voor luchtvaartveiligheid BFU wordt niet betrokken bij het onderzoek, aangezien het geen luchtvaartincident betreft.

Cockpit
De voorkant van het toestel met registratie D-AIFA is volledig zwart van het roet. Op meerdere plekken is de romp doorgebrand en delen van het aluminium zijn omgesmolten. Volgens Lufthansa is de cockpit aan de binnenkant aangetast door de zwarte rook.

Repareren of sloop
Een woordvoerder van de maatschappij zegt tegenover aerotelegraph dat het te vroeg is om te bepalen of het vliegtuig nog te repareren is, of dat het gesloopt wordt. Het is vooral belangrijk dat de vitale systemen niet te ernstig beschadigd zijn.

Singapore Airlines
Vorig jaar werd een Boeing 777 van Singapore Airlines ook getroffen door een brand in een sleepwagen. Dat toestel raakte dusdanig beschadigd dat het moest worden afgeschreven. De Airbus van Lufthansa is inmiddels 18 jaar oud.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button