AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair wil nu ook praten met Britse cabinebond

Ryanair erkent vanaf nu ook de Britse cabinebond Unite. Daarmee krijgt de Ierse prijsvechter ook in Groot-Brittannië een gesprekspartner voor onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden van het personeel.

Stakingen
Vorige week vond Ryanair al toenadering tot de Italiaanse cabinebond ANPAC/ANPAV. De maatschappij zoekt sinds eind vorig jaar de dialoog met bonden in alle landen waar de vliegtuigen zijn gestationeerd. Door in gesprek te zijn met vakbonden hoopt Ryanair de kans op stakingen te beperken.

Aankondigen
“We hopen in de komende weken verdere overeenkomsten aan te kondigen, in die landen waar vakbonden deze onderhandelingen op een praktische en positieve manier hebben benaderd”, zegt Eddie Wilson, hoofd personeelszaken bij Ryanair.

VK
De overeenkomst met Unite is een belangrijke stap in de nieuwe strategie. Zo’n kwart van alle Ryanair-toestellen is gestationeerd in het Verenigd Koninkrijk.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button