AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Turkish Airlines bekijkt Boeing 777X voor ultra-long haul

Turkish Airlines overweegt een order te plaatsen voor de Boeing 777X. De Turkse maatschappij zoekt nieuwe vliegtuigen om in de toekomst ultra-long haul vluchten aan te kunnen bieden. Dat zij bestuursvoorzitter van de maatschappij, Ilker Ayci, tegen The National.

Besluit
De voorzitter wil eerst zien of het vliegtuig voldoet aan de prestatie-eisen, voordat een besluit wordt genomen. “We werken nog aan onze berekeningen en werken nauw samen met de fabrikant aan de haalbaarheid van de nieuwe generatie vliegtuigen voor ultralange routes”, aldus Ayci.

Order
Zodra de haalbaarheidsstudie is afgerond koopt Turkish Airlines mogelijk eerst een ‘trial-order’, voordat de daadwerkelijke order wordt geplaatst. Zo kan de maatschappij bekijken hoe het toestel bevalt binnen de rest van de vloot. Over welk type wordt nagedacht, de 777-8 of de -9, zegt de bestuurder nog niks.

Bestemmingen
Ook over de planning, evenals potentiele verre bestemmingen liet Ayci zich nog niet uit. De vliegtuigen worden waarschijnlijk ook gebruikt om op bestaande routes de frequenties op te voeren.

Istanbul
Turkish Airlines heeft al een order uitstaan voor 25 Airbus A350’s en 25 Boeing 787-9’s, met de optie tot extra vliegtuigen. Nadat de maatschappij is verhuisd naar de nieuwe luchthaven van Istanbul is er weer volop ruimte om te groeien. Het te kleine Istanbul Atatürk sluit zijn deuren later dit jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button