Overig nieuwsProfessionalVliegvelden

‘Newark Airport tegen de vlakte voor nieuwe terminal’

Maandag zijn plannen gepresenteerd voor een radicale vernieuwing van Newark Liberty Airport. De bestaande terminals gaan hierin allemaal tegen de vlakte en er verijst een nieuw terminal complex.

40 jaar
Het betreft een lange termijn project, dat de luchthaven geschikt moet maken voor het toenemende vliegverkeer en meer grote vliegtuigen. Het plan kost zo’n 20 miljard dollar en zou in vier fases uitgevoerd moeten worden. Als het plan doorgaat is de bouw pas over 40 jaar voltooid.

Record
Newark verwerkte vorig jaar een record van 43,4 miljoen passagiers. Tegelijkertijd staat de luchthaven bekend om de vele vertragingen en annuleringen. In de toekomst moet de infrastructuur per uur 100 vluchten kunnen verwerken.

Concept
Het masterplan is nog concept. Of het daadwerkelijk uitgevoerd zal worden is toekomstmuziek. Voor de korte termijn liggen plannen op tafel om de huidige terminals aan te passen en uit te breiden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close