fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Nieuwe poging tot privatisering Air India

Er volgt een nieuwe poging om Air India te verkopen. India komt met een nieuwe strategie die ervoor moeten zorgen dat de verkoop dit keer wel lukt, meldt Bloomberg. Eind vorige maand mislukte een poging om de nationale carrier te privatiseren.

Bod
De Indiase regering wilde afstand doen van 76 procent van de aandelen, maar er werd geen enkel bod uitgebracht. Nu rijst de vraag of dit percentage gehandhaafd moet blijven.

24 procent
Het privatiseringsproces wordt heroverwogen. Daarbij wordt ook de clausule onderzocht waarin staat dat India een minderheidsbelang van 24 procent behoudt. Volgens de Indiase minister van Economische Zaken, Subhash Chandra Garg, is dit aandeel niet heilig.

“Er werd een bepaald soort strategie aangeboden die niet veel afnemers vond en daarom moet er iets anders worden gedaan. Er is geen vast doel dat de overheid 24 procent zou moeten hebben. Het kan opnieuw worden onderzocht.” Het minderheidsbelang zou een van de redenen zijn voor het uitblijven van biedingen.

Interesse
Concurrenten Jet Airways en IndiGo gaven eerder al aan helemaal niet geïnteresseerd te zijn in een overname. Duidelijk is wel dat er iets moet gebeuren. Air India heeft inmiddels een schuld van bijna acht miljard dollar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button