AirlinesNieuwsProfessional

Air France onderhandelt pas verder na aanstelling top

Anne-Marie Couderc, de tijdelijke voorzitter van Air France en Air France-KLM, heeft vanmorgen een aantal concrete maatregelen gepresenteerd tegenover vertegenwoordigers van de vakbonden. Hiermee reageert ze op de zorgen die het personeel heeft geuit over de arbeidsomstandigheden.

Onderhandelingen
Duidelijk is geworden dat het personeel het voorlopig moet doen met de aangekondigde maatregelen, die per direct worden genomen. Onderhandelingen over een nieuwe cao gaan pas verder zodra er een nieuwe ceo voor de luchtvaartgroep is aangesteld. De directie maakte bekend dat het in de huidige omstandigheden geen mandaat heeft voor loononderhandelingen.

Maatregelen
De maatregelen moeten het ‘dagelijks leven’ van het personeel verbeteren. Er komt per direct extra geld om de faciliteiten van het grondpersoneel op de Parijse luchthaven Orly te vernieuwen. Ook worden extra rustruimtes voor vliegend personeel gecreëerd. Verder wordt de manier waarop het personeel zorgen en ongenoegen kan uiten verbeterd.

Staking
De vakbonden hadden een staking aangekondigd van 23 tot en met 26 juni, omdat zij niet akkoord gingen met de voorgestelde loonstijging van 7 procent over drie jaar. Zij willen 5,1 procent extra loon over alleen dit jaar. De tijdelijke directie houdt voet bij stuk en roept de bonden op om af te zien van de acties. “Dit zou de situatie van het bedrijf verslechteren en zou een grote impact hebben op onze reizigers aan de vooravond van de zomerperiode.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button