Overig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Certificering C919 moet eind 2020 rond zijn

De Chinese certificering van de C919 moet eind 2020 binnen zijn. Dat is het doel van de Chinese vliegtuigfabrikant COMAC, zo liet marketingdirecteur Zhang Xiaoguang donderdag weten.

Op schema
Daarmee ligt de fabrikant op schema. In 2021 moet het eerste toestel worden geleverd aan launch customer China Eastern. COMAC ontving tot nu toe 815 orders van 28 klanten. Het is de bedoeling dat de C919 de concurrentie aan gaat met de Boeing 737 en de Airbus A320.

C929
Ondertussen wordt er ook gewerkt aan de eerste widebody. De C929 wordt in samenwerking met de Russische fabrikant United Aircraft Corporation ontwikkeld, en zal naar verwachting in 2023 de eerste vlucht maken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close