fbpx
AirlinesKLMNaast het nieuwsNL NieuwsProfessional

D66: Nederland moet KLM-aandelen verkopen

D66-Kamerlid Jan Paternotte ziet graag dat Nederland het belang in KLM verkoopt, als de Franse staat dat ook doet bij Air France-KLM. Dat zei hij in het FD.

Bonden
Volgens hem houden de Franse pilotenvakbonden zich in als men deze stap zet. “Zonder staatseigendom en zonder overheidssteun aan de horizon hebben ook de piloten van Air France er vooral belang bij het concern sterker te maken, en dat is precies wat KLM nodig heeft.”

Verkopen
Paternotte wil dat Nederland afstand doet van het KLM-belang, om de Fransen ervan te overtuigen ook hun aandelen te verkopen. “Het zal voor de Fransen wel lastig zijn om Air France definitief op eigen benen te laten staan. En daar kan Nederland wellicht iets in betekenen.”

Zeggenschap
Nederland heeft een belang van 6 procent in KLM. Volgens het Kamerlid kan de staat naar niks mee. “Het levert nul zeggenschap op in het concern waar de besluiten genomen worden.”

Vandaag gaat de Kamer in debat over de Nederlandse luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button