fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Duizenden banen weg bij Rolls-Royce

De Britse fabrikant Rolls-Royce schrapt 4.600 banen in de komende twee jaar. Dat bevestigt het bedrijf tegenover de BBC.

Winstgevend
Met de reorganisatie moet zo’n 500 miljoen euro worden bespaard. Eerdere pogingen om het bedrijf weer winstgevend te maken bleken niet voldoende. De werkstructuur werd versimpeld en er verdwenen sinds het aantreden van de nieuwe topman Warren East in 2015 al zo’n 10.000 banen. Bij het bedrijf werken nu nog circa 50.000 mensen.

Verlies
In 2016 leed Rolls-Royce een recordverlies van 5 miljard euro. Minder vraag naar scheepsmotoren en onderhoudswerk voor zakenvliegtuigen maken het moeilijk om het tij te keren. Daarnaast heeft de fabrikant te maken met wereldwijde problemen met een deel van de Trent 1000-motoren. De schadepost hiervan loopt in de miljoenen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button