fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Duizenden banen weg bij Rolls-Royce

De Britse fabrikant Rolls-Royce schrapt 4.600 banen in de komende twee jaar. Dat bevestigt het bedrijf tegenover de BBC.

Winstgevend
Met de reorganisatie moet zo’n 500 miljoen euro worden bespaard. Eerdere pogingen om het bedrijf weer winstgevend te maken bleken niet voldoende. De werkstructuur werd versimpeld en er verdwenen sinds het aantreden van de nieuwe topman Warren East in 2015 al zo’n 10.000 banen. Bij het bedrijf werken nu nog circa 50.000 mensen.

Verlies
In 2016 leed Rolls-Royce een recordverlies van 5 miljard euro. Minder vraag naar scheepsmotoren en onderhoudswerk voor zakenvliegtuigen maken het moeilijk om het tij te keren. Daarnaast heeft de fabrikant te maken met wereldwijde problemen met een deel van de Trent 1000-motoren. De schadepost hiervan loopt in de miljoenen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button