AirlinesFrequente reizigerNieuwsVeiligheid

Eurowings geteisterd door bliksem

Eurowings heeft de slechtste maand in twee jaar achter de rug op het gebied van punctualiteit. De maatschappij heeft last van bliksem, zo meldt Bloomberg.

Bliksem
Duitsland zou in de eerste vijf maanden van 2018 al meer bliksem hebben gehad dan in heel 2017. “Onze vliegtuigen worden gemiddeld drie keer per week geraakt door de bliksem”, zegt Thorsten Dirks, bestuurslid bij de voor Eurowings verantwoordelijk tak van Lufthansa Group.

Check
Als een vliegtuig wordt geraakt door bliksemschichten, dan moet het gecontroleerd worden. Dat kan er voor zorgen dat het toestel tot zestien uur niet gebruikt kan worden. Vooral de low-cost carrier van Lufthansa heeft moeite gehad deze problemen het hoofd te bieden.

Tijd
In totaal kon 35 procent van de vluchten van Lufthansa Group in mei 2018 niet op tijd aankomen: de slechtste maand sinds 2016. 3,3 procent van de vluchten werd in mei geannuleerd. Dat is het hoogste aantal van dit jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen