fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Frankrijk bereidt privatisering Groupe ADP voor

De Franse regering begint deze maand met de verkoop van haar aandelen in een aantal bedrijven, waaronder Groupe ADP, de exploitant van onder meer luchthaven Charles de Gaulle. Minister van Financiën Bruno Le Maire lichtte de plannen in een interview met Les Echos toe.

Wetten
Maandag worden door het kabinet nieuwe wetten gepresenteerd die de verkoop mogelijk moeten maken. Het zal naar verwachting nog tot begin 2019 duren voordat de aanpassingen door het parlement zijn goedgekeurd. De verkoop kan pas daarna worden opgestart.

Belang
Luchthaven Charles de Gaulle, een van de onderdelen van ADP, is een hub van Air France-KLM. Frankrijk heeft momenteel een meerderheidsbelang van 50.6 procent in het bedrijf. Verder heeft Schiphol Group een even groot belang in ADP, als ADP in Schiphol, namelijk 8 procent.

Verkoop
De verkoop moet zo’n 15 miljard euro opleveren voor de Franse schatkist. Hiervan moeten schulden worden afbetaald en technologische initiatieven en industriële projecten worden gefinancierd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button