fbpx
Editors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Martinair-vliegschool uitsluitend nog voor KLM-piloten

De opleidingscapaciteit van de Martinair-vliegschool wordt uitsluitend nog benut voor het opleiden van KLM-piloten. Dat heeft de vliegschool bekendgemaakt.

KLM
De Martinair Flight Academy (MFA) in Lelystad is een dochteronderneming van Air France-KLM. De vliegschool werkt sinds medio vorig jaar al intensief samen met de KLM Flight Academy in Eelde.

Derden
“Door een gebrek aan opleidingscapaciteit, zowel nationaal als internationaal, heeft de KLM Flight Academy (KLS), het opleidingsinstituut voor KLM piloten, de MFA verzocht volledige medewerking te verlenen aan de opleiding van KLM piloten”, aldus John Hayward, manager van beide vliegscholen. Daardoor is er geen ruimte meer voor ‘derden’.

ATPL
De maatregel geen andere kandidaten dan KLM-piloten op te leiden, gaat met onmiddellijke ingang in. Er worden geen nieuwe kandidaten meer geaccepteerd voor de ATPL-opleiding (verkeersvliegers), de modulaire cursussen of de PPL. “We vinden het erg jammer deze maatregel te moeten nemen en zodoende een heleboel mensen te moeten teleurstellen in de verwezenlijking van hun droom.”

Vliegtuigen
Bestaande afspraken en overeenkomsten blijven wel overeind. Als gevolg van de maatregel om de school exclusief beschikbaar te stellen voor KLM, wordt ook het huren van vliegtuigen van de MFA beperkt. “Deze wordt, op basis van beschikbaarheid, uitsluitend beperkt tot het weekend.”

Integratie
De vliegscholen van Martinair en KLM werken steeds nauwer samen. Een volledige integratie ligt dan ook voor hand. “Dat kan ik voor de toekomst niet uitsluiten”, zegt Hayward desgevraagd. Of dat ook betekent dat de activiteiten worden samengevoegd op één locatie? “Het is nog te vroeg om daar iets zinvols over te zeggen.”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Gerelateerde artikelen

Back to top button