fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Mogelijk geen Boeing 777X voor Etihad’

Etihad ziet mogelijk af van de order voor Boeing 777X-vliegtuigen. Ook uitstel is een optie die wordt overwogen, zo meldt een ingewijde tegenover persbureau Reuters.

Groeiplannen
De financiële toestand van de maatschappij zou de reden zijn voor het aanpassen van de groeiplannen. Etihad noteerde eind 2016 een verlies van bijna 2 miljard dollar, onder meer doos mislukte investeringen in maatschappijen als Alitalia en airberlin.

Annuleren
De golfcarrier had bij Boeing 25 777X-toestellen besteld, acht 777-8’s en zeventien 777-9’s. Als de order wordt geannuleerd betekent dat een boete voor de maatschappij, maar deze weegt mogelijk op tegen de onkosten die door overcapaciteit ontstaan, zegt de bron.

Tegenslag
Voor Boeing kan de beslissing een grote tegenslag betekenen, zeker nu het nieuwe vliegtuigetype in de ontwikkelingsfase zit. Er zijn echter meer klanten voor de 777X. Onder andere Emirates, Qatar Airways en Lufthansa hebben het type besteld.

Etihad heeft naast de 777X-order nog 135 vliegtuigen besteld bij Airbus en Boeing, waaronder de A350 en de 787.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button