AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Opnieuw fors verlies voor Etihad

Etihad heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar fors verlies genoteerd. Over boekjaar 2017 staat de maatschappij 1,52 miljard dollar in het rood. Toch stelt Etihad dat de reorganisatie zijn vruchten afwerpt.

De golfcarrier beleeft moeilijke jaren door slechte resultaten die vooral het gevolg waren van mislukte investeringen Alitalia en airberlin.

Maatregelen
Het nettoverlies van de maatschappij is met 22 procent gedaald, terwijl de omzet slechts 2 procent groeide tot 6,1 miljard dollar. Er is 7,3 procent op de basiskosten bespaard. Ceo Peter Baumgartner spreekt van een ‘significante verbetering’ in de staat van het bedrijf. Volgens hem zorgen de genomen maatregelen ervoor dat ondanks de stijgende brandstofprijs, de juiste koers terug is gevonden.

Duurzaam
Er wordt flink geschoven in de inzet van vliegtuigen, laat Baumgartner weten. De focus ligt steeds meer op point-to-point verkeer. De vlootvernieuwing gaat bovendien door, maar de plannen worden mogelijk wel aangepast. Kwaliteitsverbetering gaat vóór groei. Die kan alleen op een duurzame wijze over de lange termijn plaatsvinden, aldus de topman.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button