fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus opent vierde productielijn A320

Airbus heeft vandaag in Hamburg een nieuwe productielijn geopend voor de A320. Met de komst van de vierde straat waarin vliegtuigen worden gebouwd, kan het productietempo verder omhoog.

Productie
De extra faciliteit moet de komende maand haar vruchten al afwerpen. Momenteel worden nog iets meer dan 50 toestellen per maand gebouwd. In de zomer van 2019 zijn dat er meer dan 60. Op de langere termijn wil Airbus maandelijks 75 vliegtuigen van de band laten rollen.

Efficiënter
Niet alleen heeft Airbus nu meer capaciteit in de fabriek. De vierde lijn is bovendien flexibeler gebouwd en voorzien van meer digitale technieken. “Dit zal ons toelaten om ons vliegtuig efficiënter te bouwen – een sleutelelement in het verhogen van de productiesnelheid”, legt operationeel directeur Guillaume Faury uit.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button