fbpx
Frequente reizigersVliegvelden

Duitse politiek sluit Berlijn Tegel

Het doek valt definitief voor de Berlijnse luchthaven Tegel. De Duitse politiek besloot met een meerderheid van 90 tegen 59 stemmen dat het referendum van vorig jaar niet voldoende is om het vliegveld open te houden. Dat schrijft de Duitse krant Berliner Morgenpost.

Referendum
Vorig jaar werd een referendum georganiseerd, waarbij 56 procent stemde om de luchthaven open te houden. Het Berlijnse deelstaatparlement heeft nu met een stemming besloten het referendum naast zich neer te leggen.

Brandenburg
Duitsland is bezig met de bouw van een nieuwe luchthaven: Berlijn Brandenburg. Dit vliegveld had in 2010 al open moeten gaan, maar dat ging niet door omdat het vliegveld niet brandveilig genoeg was. Daarop volgden veel nieuwe openingsdata, maar geen van allen werden gehaald. In 2018 kon het vliegveld letterlijk niet open omdat de deuren kapot waren. De openingsdatum waar nu op gegokt wordt, is oktober 2020. De kosten zijn inmiddels opgelopen van 2,5 miljard euro naar 6,6 miljard euro. In de periode rond de opening van de nieuwe luchthaven zal Tegel gesloten worden, maar de precieze datum is nog niet bekend.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button