fbpx
IncidentenNieuws

Piloot vliegt door hek Breda Airport

Op Breda International Airport is vrijdagmiddag een sportvliegtuig neergestort. Volgens de politie is het toestel bij een doorstart door de omheining van het vliegveld gevlogen. Dat meldt Omroep Brabant.

Aanspreekbaar
De piloot zat alleen in het toestel en was onderweg van Lelystad nar Bosschenhoofd. Een woordvoerster zegt tegen Omroep Brabant dat hij ‘niet ernstig gewond’ lijkt. De hulpdiensten zijn ter plaatste. De piloot kon op eigen kracht uit het vliegtuig komen en is volgens de politie aanspreekbaar. Hij is nagekeken en voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Piper
Het gaat om een Piper PA-28-181 die geregistreerd is als PH-VSX. Het vliegtuig raakte zwaar beschadigd. De vleugel en de propeller zijn kapot. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekend, de landelijke eenheid zal onderzoek doen naar het incident.

Ongeluk
Het is het tweede ongeluk op Breda Airport in korte tijd. Op 31 mei kwam een piloot van een reclamevliegtuig om het leven, toen hij net buiten het vliegveld neerstortte. De hierbij omgekomen piloot Hans ver der Linden (62) wordt vrijdagmiddag herdacht.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button