fbpx
Frequente reizigersNieuws

Weer staking Franse luchtverkeersleiders dit weekend

Franse luchtverkeersleiders leggen dit weekend het werk neer. Eerdere weekenden werd ook al gestaakt door de Franse ATC. Ryanair roept op tot ‘urgente actie’.

Staking
Tijdens de ochtendshift op zaterdag 16 juni en de avondshift op zondag 17 juni (eindigend op maandagochtend 18 juni) staken Franse verkeersleiders in Marseille. Dat kan leiden tot vertragingen en annuleringen.

Annuleringen
Ryanair roept de Europese Unie op een einde te maken aan de stakingen van mei en juni. De maatschappij heeft vanwege de stakingen in mei naar eigen zeggen meer dan duizend vluchten moeten schrappen, vergeleken met 43 geannuleerde vluchten in mei 2017. Low-cost carrier easyJet heeft in mei 974 vluchten moeten annuleren. In mei 2017 waren dat 117 vluchten.

Onacceptabel
“Opnieuw staken dit weekend Franse luchtverkeersleiders, wat leidt tot honderden geannuleerde en vertraagde vluchten”, zegt Michael O’Leary, CEO van Ryanair. “Deze verstoringen zijn onacceptabel en we roepen de Europese Commissie op om actie te ondernemen.”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button