fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Duitse A400M naar Nederland voor parachutesprongen

Een Duitse Airbus A400M komt in het weekend van 23 en 24 juni naar de Zuiderwaterlinie voor het evenement De Sprong. Ruim tachtig parachutisten maken een sprong.

Dropping
Drie vliegtuigen, een C-130 Hercules en twee Harvards, doen een fly-by over de gehele Zuiderwaterlinie, van Bergen op Zoom tot Grave. Wanneer de Harvards zijn afgebogen maakt de C-130 Hercules zich op voor de eerste dropping met 10 militairen boven Terheijden. Hierna volgt de Airbus A400M waar 20 civiele parachutisten uit springen. In samenwerking met parachutistenverenigingen vinden er daarnaast nog vier droppings plaats van ongeveer 14 burgerparachutisten per dropping.

Kunst
De Sprong wordt ook wel ‘de parachutesprong van verbinding’ genoemd. Kunstenaar Tijs Rooijakkers maakt voor het evenement een kunstwerk dat ‘de verbindende factor van de Zuiderwaterlinie benadrukt’ en vooruitwijst naar het evenement De Mars in september. Na zes jaar in militaire dienst volgde hij een opleiding tot beeldend kunstenaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button